« Inspiratie op de Online Marketing Blogkermis | Hoofdmenu | 14 inspirerende artikelen op de 9e Online Marketing Blog kermis »

27-5-08

Reacties

Tako Hofstra

gratis scan aub

Kaat Mossel Online Organizing

Via bovenstaande URL kan een keuze worden gemaakt uit 3 verschillende sites. Voor de eerste keuze, Kaat Mossel Groep, vraag ik graag de scan aan.

De andere 2 sites zijn namelijk nog in aanbouw en draaien slechts als proef.

Met vriendelijke groeten,

Jessica de Kok

Hypotheek & Pensioen Groep Nederland BV

We hebben onlangs deze website online gezet met als doelstelling straks leads te gaan genereren, dan wel via een Adwords campagne bij Google dan wel via allerlei affiliate programma's
De insteek is om zogenaamde hypotheekleads te genereren via de 1e oranje button, via de 2 oranje button kunnen prospects direct door naar onze webbased internetapplicatie en om een snelle een eenvoudige manier een bereke-ning maken van de goedkoopste autoverzekering van Nederland want in 4 stappen bereken je de scherpste premie met de beste voorwaarden en de service van een eigen adviseur in de bewuste regio.
Helaas is de derde tool, nl. de pensioenana-lyse nog in ontwikkeling. Graag uw visie op deze site.

Met vriendelijke groet,

Hypotheek & Pensioen Groep Nederland

Marco Tieleman

Hoi Marco,

Je hebt een fantastische stroom van informatie voor mij. Het verwerken van al die zinnige tips op mijn site staat op de rol voor komende zomer. Neem daarin natuurlijk graag je tips mee die ik met deze reactie verdien ;-)

www marcotieleman nl

groet,

Marco

Danny Verhoeven

Interessant Artikel! Zelf ben ik bezig met een nieuwe website ter opvolging van http://www.startingbusiness.nl.

Ik zou graag uw tips mee willen nemen! Dank u.

Groet,

Danny

Marco Bouman

@ Taco: ik vind dat je hele interessante diensten aanbied op www.segmentma.nl. Met name Profile Dynamics lijkt me een prachtig instrument om inzicht in mensen te verschaffen.

Wat me direct opvalt is dat deze mooie diensten niet echt 'verpakt' zijn. Op je homepage vallen mensen in een hele lange lap tekst, zonder dat ze direct aangesproken worden.

Het leesbaarder maken van je teksten door korte zinnen te gebruiken, kopjes te gebruiken en het aantal woorden te limiteren help je je bezoekers om sneller te begrijpen waarmee je hen van dienst wilt zijn.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld de Profile Dynamics test promoten: in plaat van: "een test doen?" kun je je bezoeker directer aanspreken: "Meld u nu aan voor een gratis Profile Dynamics" (bijvoorbeeld op iedere pagina).

Daarnaast kun je op je site extra actie stimuleren. Iedere pagina mag een 'call for action' bevatten. Spoor bezoekers aan om contact op te nemen of om een gratis test aan te vragen.

Succes ermee!

Marco Bouman

@ Jessica: WOW mijn huishouden en mijn leven gaat er vanaf morgen heel anders uit zien! www.kaatmosselgroep.nl biedt een veelheid van informatie om te organiseren en te plannen.

Om eerlijk te zijn koste het me redelijk wat zoeken en pagina's voordat ik een indruk had wat Kaat Mossel mij als bezoeker nu te bieden heeft.

De meeste nieuwe bezoekers van je website zijn niet zo geduldig als ik. Ze willen direct zien en begrijpen wat deze website voor hen in petto heeft.

De belangrijkste vraag is: wat wil je met je website bereiken? wat zijn je doelen?

Op basis daarvan kan ik je een paar gerichte tips geven om je via je site meer verkopen te realiseren.

Marco Bouman

@ Hypotheek & Pensioen Grope Nederland: Uitkomen met inkomen dat wil iedereen. Jullie site www.uitkomenmetinkomen.nl biedt hele duidelijke 'call for actions' aan. Veel sites ontbreekt het hier aan.

Wat voor financiële dienstverlening nog meer geldt dan in andere branches is: vertrouwen. En dit vertrouwen vind ik niet direct terug op jullie website.

Ik als bezoeker wordt niet direct aangesproken. De eerste zin op jullie site luidt: "vul uw gegevens in en een van onze adviseurs neemt..."

Wat gebeurt er nu met de bezoeker als er staat "u weet dat u teveel betaalt aan uw verzekeringen en leningen, maar hoe los je dit nu op?" De bezoeker die dit leest herkent zich direct in zijn dilemma. Hij voelt zich meer sereus genomen en de site voelt meer vertouwt.

Vertrouwen, zeker in jullie branche, is zo ontzettend belangrijk. Hoe directer je je bezoekers aanspreekt vanuit de intentie om hem te helpen hoe sneller vertrouwen wordt gewonnen.

Kunnen jullie hier wat mee?

Marco Bouman

@ Marco Tieleman: bedankt voor je complimenten. Je website www.marcotieleman.nl ziet er bruisend uit. Zeker op de homepage waar jij letterlijk 'binnen komt springen'.

Je schrijfstlijl is vlot en helder. En je schrijft overtuigende teksten. Wat ik een beetje mis in je diensten (coahcing en training) is jouw kleur. Hoe doe jij het?, wat maakt jou extra bijzonder in vergelijking met al die andere coaches en trainers?

Daarnaast bevat je site relatief weining actie aanzetters. Wat wil je dat de bezoeker doet? Deze aanzet is heel belangrijk.

Aan vertrouwen is in jouw site geen gebrek. Je werkt leuk met je eigen foto's en in een stukje 'prive' verltel je over je prive. Als jij het leuk vind om te schrijven, dan is te overwegen om artikelen te schrijven over 'jouw' onderwerpen. Dit schept niet alleen snel vertrouwen maar helpt ook bezoekers jou sneller via Google te vinden.

Kaat Mossel Online Organizing

@ Marco: en wat je gezien hebt is nog maar een topje van de ijsberg. Na het inloggen komt er nog veel meer info zichtbaar. Daarnaast zijn er de dagelijkse nieuwsbrieven voor wie Cliënt is van Kaat en de regelmatig verstuurde nieuwsbrieven naar de gehele ledenlijst, in totaal zo'n 1300 adressen.

De doelgroep? Vrouwen die op een luchtige maar doeltreffende manier orde op zaken willen stellen in de dagelijkse gang van zaken en zichzelf.

En het doel? Dat kaatmosselen net zo'n vertrouwd begrip wordt als sonjabakkeren :-)

Ik zal eens gaan overpeinzen hoe en wat ik zou kunnen veranderen om direct duidelijk te maken wat Kaat is. Als anderen daar bij kunnen helpen hoor ik het natuurlijk graag.

En voor wie eens achter de voordeur wil rondkijken, maak gebruik van een proefaccount:
gebruikersnaam : affiliate
wachtwoord : proberen

Groeten, Jessica

Vera Vandervesse

Hi Marco,

Ik lees altijd met nieuwsgierigheid jouw artikels. Het zet me aan denken en leidt tot acties.
Ik ben dan ook benieuwd naar jouw reactie op de verkoopgerichtheid van mijn site.

Warme groet,
Vera Vandervesse

Laurence Delderfield

Hallo Marco,
Mijn online beeldbank wordt redelijk goed bezocht maar niet in Nederland. De website analyse geeft aan dat 80% van de bezoekers zijn afkomstig uit de VS en maar 6 - 7% uit NL. Ik stel graag uw mening op prijs.
Groeten,
Laurence

Yvon le Beyeuc

Beste Marco,

Allereerst bedankt voor je aanbod mbt de gratis scan. Ook ik wil hier graag gebruik van maken. Ik ben sinds kort lid van je nieuwsbrief en de onderwerpen sluiten perfect aan op mijn activiteiten binnen ons reclamebureau.

Wij zijn bezig met de ontwikkelingen van een nieuwe website omdat de huidige teveel gericht is op de vormgeving en onszelf dan op de klant. Ik wil er meer een 'marketingtool' van maken (nieuwsbrieven, weblog, e-books etc). Jouw tips zijn in deze dus van harte welkom!
Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,
Yvon le Beyeuc

Hans

Wederom een reuze interessant artikel Marco.

Complimenten en bedankt voor de tips.

Hans H.

Jasper Oelers

Interessant artikel
Hallo Marco,

Een interessant artikel heeft u geschreven. De meeste ondernemers die hun bedrijf online promoten zijn bekend met de theoretische onderbouwing zoals u deze beschrijft, echter in de praktijk komt er weinig van terecht. Ik ben benieuwd naar uw opinie over de verkoopgerichtheid van mijn website. Een objectieve mening kan geen kwaad.

Kunt u met mij via e-mail contact opnemen? Ik heb wel interesse in de gratis scan.

Met vriendelijke groet,
Jasper Oelers
ISPWay

Rob Groeneweg

Geinteresseerd
Veel websites ogen niet professioneel, zijn te druk, onoverzichtelijk (nooit te vinden wat je zoekt) etc.
Ook ik ben wel geinteresseerd in uw mening over mijn website.
www.xuro.nl

M.v.g.
Rob Groeneweg
Xuro

Joy Smit

Beste Marco,

Graag zou ook ik een analyse willen van mijn bedrijfswebsite. De punten die in het bovenstaande artikel genoemd staan heb ik inmiddels doorgezonden naar mijn website ontwerper, voorzien van eigen aanvullingen.

Mijn websiteadres: www.barbarajoysmit.nl

Bij voorbaat hartelijk dank,

Joy Smit

Hanno Kant

Interessant verhaal
Het is een interessant verhaal. Maar hoe breng je dit nu in zijn praktijk? Ik heb hier ook al een vraag over gesteld op het forum. Aangezien ik een dienst vanuit Peru aan Nederlandse bedrijven en overheden aanbied, moet mijn website een deel van de klantenkring overtuigen. Dit is nog steeds lastig, daarom zou ik ook graag zo'n gratis scan willen hebben van mijn website.

Met vriendelijke groet,

Hanno Kant

S. Esajas

tja we hebben wel een opdracht gegeven voor het restylen van onze ste mar alle advies is welkom
gaarne ook een scan van de site

Marco Bouman

@ Danny Verhoefen - www.startingbusiness.nl

Ondernemers begeleiden bij het opstarten of uitbreiden is een mooi streven. Er zijn veel partijen die op dit gebied actief zijn. Wat me opvalt is dat jullie op alle gebieden actief (willen) zijn.

Van hypotheken, logo, kantoorruimte, verzekeringen etc. Diensten en producten die scherp gedefinieerd zijn (zowel in doelgroep als in aanbod) worden specifieker en dus direct aantrekkelijker voor de potentiële klant.

Daarnaast is raadzaam om niet gevulde pagina's weg te laten in plaats van 'meer informatie volgt'. Focus in jullie diensten en op jullie website is het meest essentieel.

Daarnaast kun je door het leesbaarder maken van de teksten (teksten kort houden, kopjes gebruiken en groter lettertype)bezoekers beter vasthouden en overtuigen.

De teksten zijn nu volledig geschreven vanuit jullie, terwijl de site gaat over de problemen waar jullie klanten mee zitten en hoe deze door jullie kunnen worden opgelost.

Kun je hier wat mee?

Marco Bouman

@ Jessica (Kaat Mossel)

Kaatmosselen dat klinkt goed. Leuk om te zien dat je al 1300 nieuwsbrieflezers hebt.

Effectieve communicatie is voor jullie heel belangrijk. Hoe sneller een bezoeker snapt wat jullie bieden, wat het voordeel / resultaat hiervan is en voor wie het bestemd is... hoe effectiever en verkoopgerichter jullie site wordt.

Succes ermee!

Marco Bouman

@ Vera (website: photoscape)

Bedankt voor je enthousiaste reactie en goed om te horen dat onze artikelen je inspiratie brengen. Mooie foto's en talent verdienen een mooie website.

Jouw manier van aanspreken van je bezoeker is plezierig. Je teksten zijn goed gericht op je bezoekers en niet te veel op jezelf of de website.

Om je site verkoopgerichter te maken kun je werken aan de verpakking. Je teksten kunnen veel leesbaarder door regels minder lang te maken.

Daarnaast biedt je nu 10 navigatie items, waardoor het geheel onrustig wordt en men moeilijker kan kiezen. Daarnaast kun je het aanmelden van je nieuwsbrief 'promoten'. Door de gratis screensaver te noemen.

Wil je uitsluitend voor MVO organisaties werken? want jouw werk kan toch overal ingeschakeld worden? Je kunt het MVO aspect ook op een zachtere manier terug laten komen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes ermee!

Marco Bouman

@ Laurence (www.fotoquest.net)

Je biedt een heel mooi assortiment kwaliteit foto's aan, prachtig. Wat is de reden dat je je puur richt op de internationale markt? Wordt er naast het drukke bezoek ook goed gekocht op jouw site?

Jouw site kan verkoopgerichter worden door jouw bezoekers meer duidelijkheid te bieden voor wie de site bedoeld is. Nu wordt er niemand echt aangesproken.

En wat is zo uniek aan jouw foto's. Er zijn natuurlijk heel veel beeldbanken in Nederland en daarbuiten, wat biedt jij wat anderen niet bieden? Dit communiceren verhoogt de aantrekkingskracht van je website.

Je homepage tekst mag meer bestaan uit overtuigende teksten dan alleen beschrijvende woorden. Wat is het resultaat van jouw foto's. Hoe meer je communiceert in voordelen en resultaten voor jouw bezoeker, hoe sneller er binding ontstaat met jouw website.

Kun je hier wat mee, ik hoor het graag!

Marco Bouman

@ yvon (www.myadvertising.nl)

Complimenten voor de uistraling van jullie website. Mooi beeld en heldere woorden. De valkuil hiervan is dat de nadruk teveel op het beeld ligt en te weinig op de teksuele content.

Dit is bij myadvertising het geval. Doordat het beeld zoveel aandacht krijgt valt lastig te navigeren. Je raakt al snel letterlijk de weg kwijt.

Jullie concept zit prima in elkaar. Niet direct aan de slag, maar even dieper graven naar de echte behoeften. Ik denk dat hier markt voor is. Echte toegevoegde waarde.

Verder - je geeft het zelf al aan - is meer aandacht nodig voor de bezoeker. Het gaat niet om jullie visie, maar het gaat om het probleem van je potentiele klant.

Probeer de nieuwe website 'open' te maken. Heldere navigatie, zichtbare voordelen en resultaten, geef een stukje dienst gratis weg en bouw aan waardevolle content.

Succes ermee!

Marco Bouman

@ Jasper (www.ispway.nl)

De diensten die je aanbied zijn erg in trek. Iedere ondernemer heeft hosting, beheer etc. nodig. Daarnaast noem je het zelf al op je homepage: Openheid en een persoonlijke aanpak is een belangrijke USP van Ispway, dit komt op verschillende plekken goed terug.

Ispway.nl kan verkoopgerichter worden als jij je doelgroep direct aanspreekt. Nu spreek je over je doelgroep "De doelgroep zijn voornamelijk de ondernemers in de regio Zuid-Limburg". Bijvoorbeeld: "U als ondernemer uit de regio Limburg".

Daarnaast ligt de klemtoon van de content op Ispway.nl. Terwijl een verkoopgerichte website puur gemaakt is en bedoeld is voor de doelgroep. Het gaat dus niet over 'wij' maar over 'u / je'. Dit maakt je site overtuigender en nog persoonlijker.

Een andere manier om meer online verkopen te gaan realiseren is je boodschap verpakken. Als je begint met de problemen waar jou klanten mee lopen te beschrijven, dan heb je direct hun aandacht. Dus teksten geschreven vanuit het probleem van de klant naar de prachtige oplossingen die Ispway te bieden heeft.

En een verkoopgerichte site helpt de bezoeker een handje. Wat moet ie doen? Ik mis in jou site de concrete acties "calls for action", bijvoorbeeld: "benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan nu contact met ons op"

Marco Bouman

@ Rob (www.xuro.nl)

Interessante materie. Zaken doen met China, zeker nu in dit tijdperk wordt steeds eenvoudiger en interesanter. De presenatie: de stijl, het log, de foto's zien er goed uit. Je zet hier een hele heldere uitstraling neer.

Wil je via je site meer klanten / opdrachten werven dan is focussen wel heel belangrijk. Want kunt en businessdevelopment liggen ver uit elkaar. En hoe scherper je je diensten neerzet en verpakt hoe groter de aantrekkingskracht hiervan wordt.

Daarnaast is het belangrijk dat je website er alles aan doet om je bezoekers te overtuigen en te behouden. Pop ups, verwijzingen naar andere sites, openen van nieuwe frames zorgt voor uitval. Mensen haken eerder af.

Ook verkoopbervorderend werkt klantgerichte communicatie. Content geschreven voor de bezoeker en niet vanuit de aanbieder. Voorbeeld:

"U wilt zaken doen met bedrijven in China, maar u heeft geen zakelijk netwerk daar en u spreekt de taal niet. Bovendien kent u de cultuur en de mentaliteit niet. Dit is logisch want China is een wereld op zich. Maar zaken doen met chinesen is helemaal niet zo moeilijk, mits u door een professional wordt Begeleid. Xuro brengt succesvolle business relaties met China tot stand. Iets voor u?

Marco Bouman

@Joy Smit (www.barbarajoysmit.nl)

Je biedt een heel mooi assortiment kunst artikelen aan. Wat is precies de doelstelling van je webiste? Het was mij niet direct duidelijk of ik nu ook online bestelingen kan plaatsen.

Op zich ben ik een voorstander van 'compacte' sites (qua formaat) want dan dwing je jezelf om puur de essentie te communicren. Het formaat is wel erg klein en scrollen in een klein formaat leest niet lekker. En daarnaast wordt de hele pagina al snel gevuld met vele 'tumbnails'.

Wat ook verkoopbevorderend werkt is de klant vertellen wat hij mag doen. Kom naar onze winkel, neem nu contact met ons op, maar een afpraak voor een bezichtiging... etc. Begeleid de klant meer door je website heen.

Wil je via je website meer klanten aantrekken dat is klantgerichte communicatie essentieel. Wat zijn de voordelen voor jouw klanten? wat maakt jouw aanbod nu zo uniek. Communiceren in deze termen verhoogt de aantrekkelijkheid van je site.

Ik wens je veel succes!

Marco Bouman

Hanno Kant (www.kantengineering.com)

Het leuke van het tijdperk waarin we leven zijn de digitale mogelijkheden waar we gebruik van kunnen maken. Leuk om te zien dat dit dus ook op het vlak van engineering voor Nederlandse opdrachtgevers vanuit Peru gebeurt.

Dit houdt in dat het extra belangrijk is dat klanten via jullie website overtuigd worden van jullie kracht. Wat maakt Kant Engineering nu veel unieker dan andere engineeringsbureuas, naast de locatie waar jullie zijn gevestigd?

In de teksten op de site hebben jullie veel te vertellen. Dat is goed. Als je verkoopgerichtheid wilt verhogen werk dan aan de leesbaarheid van jullie teksten. Knip ze op in kleine stukken en probeer de essentie van het verhaal weer te geven.

En nog belangrijk: spreek de doelgroep aan. Niet vanuit wie jullie zijn, maar vanuit de problmenen die jullie potentiele klanten hebben. Klantgerichte communicatie.

Kun je hier wat mee?

Marco Bouman

@ S. Esajas (Bluefrogtravel)

Ik ben nog nooit in Suriname geweest, maar na het zien en lezen van jullie site komt hier wellicht verandering in.

Op wie richten jullie je primair met deze website? Jullie website slaagt er goed in om de bezoeker te informeren over alles op het gebied van vakantie / verblijf in Suriname.

Om de website verkoopgerichter te maken is belangrijk om meer te communiceren in de voordelen en resultaten van jullie dienst. Dus "ben je ook toe aan een avontuurlijk verblijf op Surinama" ipv "Blue Frog Travel heeft voor elk wat wils"

Daarnaast wekt actualiteit vertrouwen. Nu staan er nog aanbiedingen / reizen op van maart 2008.

Joop Drommel

Beste Marco,

Een herkenbaar beeld, hoe win je het vertrouwen van de klant en spring je boven de rest uit.
Alleen kliks op een website is niet genoeg.

Graag een beoordeling van mijn webshop

Sylvester de Koning

Beste Marco,

Wij zijn zeer benieuwd naar jouw mening over onze website. Wij verkopen online schuifdeurkasten op maat.

Met vriendelijke groet,
Sylvester de Koning
Kastengigant.nl

Lidia

Tja, zoals zovelen, vraag ik me af wat de verkoopgerichtheid van mijn site is.

Volgens eigen inzicht hebben we een redelijke site, dat wel aanspoort tot vertrouwen en actie, maar vraag me af of het beter kan. En vooral hoe dan natuurlijk..

Marco Bouman

@ Sylvester (www.kastengigant.nl)

Jullie site ziet er op het eerste oog goed uit. De homepage oogt een beetje druk, er worden heel veel verschillende boodschappen gecommuniceerd. Na wat surfen en zoeken valt het kwartje. De homepage is de pagina voor nieuwe bezoekers om beslissen om te blijven of te gaan. Het rustiger maken van deze homepage is direct zichtbaar in de resultaten.

De site straalt voldoende vertrouwen uit: heldere contactgegevens, goede service. Jullie concept is helder: meer deskundigheid en service dan bouwmarketen, maar ook 'stuntprijzen'. Dit voelt een beetje dubbel. Wat is nu jullie krachtigste argument? jullie expertise of jullie prijs? Hoe concreter deze 'kleur' helder is en verpakt is in jullie site, des te meer verkopen jullie online realiseren.

Wat minder mooi is zijn de popups naar andere sites van jullie (Vloeren / Schutters). Het is handiger om deze op jullie site als andere sites te positioneren. Nu wordt de indruk gewekt dat deze onderdelen binnen jullie concept vallen.

De berekeningsmodule in jullie site straalt expertise uit net als de extra services die jullie aanbieden. Nog een tip: plaats testimonials op je site van gebruikers die jullie concept zo geweldig vinden. Dit wekt vertrouwen en helderheid.

En tot slot. De homepage mag hapklare brokken bevatten. Wervend en overtuigend. Voor welk probleem van jullie klanten bieden jullie DE oplossing. Dit samengevat in een overtuigende tekst wekt nieuwschierigheid en doorklikgedrag.

Marco Bouman

@ Linda (www.kiddegift.nl)

Jullie bieden een mooi en ruim assortiment aan kraamcadeaus op jullie site. Ondanks dat er veel te melden valt oogt jullie website rustig en strak.

Het concept van kiddegift is helder, maar wat nu nog onvoeldoende naar voren komt is de uniekheid van jullie site. Wat is de oplossing die jullie bieden? is kiddegift goedkoper dan anderen? of bieden jullie exclusieve cadeau's aan? of zijn jullie sneller? etc.

Wat maakt kiddegift zo bijzonder? Het in kaart brengen van deze voordelen is essentieel voor de verkoopgerichtheid van jullie website. Het daarna expliciet benoemen van deze voordelen / resultaten in een wervende communicatie maakt jullie website nog resultaatgerichter.

De website straalt daarnaast goed vertrouwen uit. Persoonlijk door jouw foto en door de mogelijkheid met Ideal te betalen.

Ik wens jullie veel succes!

JTI, Lars Jacobs

Hey Marco,

Inderdaad zinnige tips, leuk om te lezen. Ik ben druk bezig met de aanpassing van mijn website, zodat er projecten en referenties op komen.

De website is www.presentatieproducten.eu en ik zou graag jouw reactie vernemen nadat het klaar is.

Ik laat het je weten.

Groeten,

Lars
JTI

Eveline Kubbenga

Beste Marco Bouman,

Ook ik maak graag gebruik van jouw aanbod om mijn website gratis te scannen.

De reeds gegeven commentaren vind ik geweldig.

Met vr.gr.
Eveline Kubbenga

Laurence Delderfield

Beste Marco,
Hartelijk dank voor je opmerking en nuttige tips betreffende mijn online beeldbank www.fotoquest.net die ik in het eerst volgende update van de site ga invoeren!
Groeten,
Laurence

Martin Velthuizen

Ik ben zeer geïnteresseerd in uw aanbevelingen voor mijn website!

Marco Bouman

@ Lars bedankt voor je enthousiaste reactie. Laat maar weten wanneer je site klaar is, dan voeren we de webscan alsnog uit.

@ Lauwerence Jij ook bedankt voor je leuke reactie. Leuk om te horen dat je concreet de tips gaat gebruiken om de verkoopgerichtheid van je site te verbeteren. Wil je me een seintje geven wanneer de volgende update van je site een feit is?

Hartelijke groet,
Marco Bouman

Marco Bouman

@ Eveline (www.kubbenga-juridisch.nl)

Je bent erin geslaagd, in ieder geval op de homepage om een compacte presentatie neer te zetten. Alleen jouw website draait voornamelijk om jou... en niet om de mensen waar het om gaat: jouw bezoekers!

Je kunt je site dan ook veel verkoopgerichter maken door je communicatie vanuit jouw klant in te zetten. Dus zet het probleem waar jouw klanten mee lopen centraal. Roep herkenning op bij jouw doelgroep... en dan komt DE oplossing: Eveline Kubbinga!

Daarnaast zijn bezoekers (potentiële klanten) op zoek naar wat jij concreet te bieden hebt. Op deze pagina (diensten) mag je veel meer uitweiden over de praktische oplossingen die je biedt. Niet zo zeer hoe jij het doet (het proces) maar het resultaat ervan en de voordelen.

Ook belangrijk voor het succes van je website is de scherpte van je diensten. Hoe scherper je deze benoemd (bijvoorbeeld in termen van doelgroep / specifiek aanbod) hoe waardevoller jouw propositie wordt.

Jouw foto op iedere pagina maakt de uitstraling persoonlijk, en dat wekt vertrouwen. Wellicht kun je elementen toevoegen (logo, design) om je site meer uitstraling te geven.

Marco Bouman

@ Martin (www.zakenmasseurs.nl)
Hier kunnen heel veel mensen baat bij hebben. Even niets, even leeg, even opladen een leuke dienst die jullie aanbieden, zeker ook omdat het op locate kan.

Toen ik de homepage opende en rondkeek duurde het even voordat het kwartje viel. Het eerste wat ik zag (dit is voor bijna iedere bezoeker gelijk) was een 'agenda'. Zinvol voor vaste bezoekers, maar nieuwe bezoekers zegt dit weinig.

De plek van de 'agenda' is de plek om jullie toekomstige opdrachtgevers te vertellen over de problemen waar zij mee kampen (weinig productiviteit, stress, RSI noem maar op).

Het 'verpakken' van jullie dienst op jullie site heeft een enorme invloed op de verkoopkracht en het uiteindelijke succes. Daarnaast is leesbaarheid op internet erg belangrijk. Jullie bieden veel content in lange zinnen, zonder veel kopjes of bold weergave. Leesbaarder maken van jullie teksten maakt een verschil.

De beelden / foto's die je gebruikt werken erg versterkend. Wat ook goed werkt is korte reacties van mensen / werkgevers die vertellen wat een stoelmassage (of een andere dienst) hen concreet heeft opgeleverd.

Jammer dat jullie in Assen zitten, want anders zou ik er graag een keer gebruik van maken. Veel succes gewenst!

Vera Vandervesse

Beste Marco,

Bedankt voor jouw reactie. Ik ga zeker aan de slag met jouw suggesties ivm het korter maken van de zinnen. Waar ik over twijfel is of ik deze duidelijke niche moet blijven kiezen(geleerd bij GetClients) of dat ik het inderdaad zachter kan brengen zodat ook anderen me kunnen benaderen.

Genoeg om over na te denken...

Hartelijke groet,
Vera Vandervesse

Huub Koch

Geslaagde actie Marco!

Marco Bouman

@ Vera bedankt voor je enthousiaste reactie. Een Niche of focus is voor iedere organisatie uiterst zinvol, mits hierdoor toegevoegde waarde ontstaat. De keuze die je nu hebt gemaakt (MVO organisaties) bouwt niet extra aan toegevoegde waarde.

Want wat is dan anders in jouw aanpak naar deze organisaties toe? Als je focust door bijvoorbeeld alleen fotorapportages te bieden dan biedt je concreet toegevoegde waarde: ervaring en specialisme op dit gebied.

Richt je je bijvoorbeeld op een specifieke doelgroep (bijvoorbeeld internationale bedrijven die internationele beelden nodig hebben) dan biedt je een extra toegevoegde waarde als dit je speerpunt is: vaak op reis en ervaring hiermee.

@ Huub: bedankt voor je leuke reactie!

Tijmen

Hallo

Graag zou ik ook eens jou mening horen omtrent mijn nieuwe site www.merkkledingwinkels.nl

ben benieuwd

Karel Gielissen

Hallo,

Zou je eens naar mijn site kunnen kijken voor wat tips. Ik zit, zoals zoveel anderen, met het probleem dat er heel veel beveiligingssite's zijn. Ik wil er graag uitspringen. Voor mijn gevoel is het nog lang niet af. kun je mij wat tips geven?

www.arendbeveiliging.nl

Alvast bedankt voor de moeite.

Karel Gielissen

Eduard Kuckartz

Hallo Marco,

Leuk idee om gratis scans aan te bieden. Dat ben ik nog niet eerder tegengekomen. De reacties zijn zeer leerzaam.

Ik sta geheel open voor jouw commentaar op onze site www.huisenaanbod.nl

Alvast bedankt,
Eduard

Positie zoekmachine

Een zeer helder en duidelijk artikel waar ik me helemaal in kan vinden. Dat laatste wil niet zeggen dat ik er ook aan voldoe. Ik zou jouw commentaar op mijn site bijzonder op prijs stellen.

Positie zoekmachine

Een zeer helder en duidelijk artikel waar ik me helemaal in kan vinden. Dat laatste wil niet zeggen dat ik er ook aan voldoe. Ik zou jouw commentaar op mijn site bijzonder op prijs stellen.

Marco Bouman

@ Tijmen (www.merkkledingwinkels.nl)

Mijn complimenten voor de uitstraling van jullie site. Hij ziet er professioneel en strak uit. Heldere taal en alle USP's netjes bij elkaar in een blauw panel.

De verkoopkracht van jullie website kan omhoog door extra vertrouwen uit te stralen. Steeds meer mensen kopen online, maar ze willen wel precies weten waar ze kopen en of dit veilig en vertouwd is.

Het toevoegen van communicatie hierover bijvoorbeeld: thuiswinkel awards bouwt aan vertrouwen. Maar ook een adres of een goed bereikbaar telefoonnummer schept vertrouwen en kan conversieverhogend werken.

Ondanks dat de hele presentatie vrij 'smooth' is kan meer actie de site wat levendiger maken. Bijvoorbeeld door bij iedere categorie een speciale aanbieding vergroot op de categroriepagina te plaatsen.

Succes ermee!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

GRATIS NIEUWSBRIEF

  • Abonneren op onze nieuwsbrief

    Voornaam
    Achternaam
    Email adres

SUCCESVOL ONLINE ONDERNEMEN

  • SUCCESVOL ONLINE ONDERNEMEN is de weblog van Online-Marketingmachine. Zij begeleiden met veel plezier ondernemers en managers bij het realiseren van online groei.

Specialist in professionele webshops

RSS