« Stap 2 kleur bekennen (online klanten werven) | Hoofdmenu | Stap 4 online propositie (online klanten werven) »

18-11-09

Reacties

Evelien

Hallo marco,

Ik ben benieuwd op je reactie op onze site.

Http://www.autoinkoopdeventer.nl

Miranda van Amersvoort

Hallo Marco,

Ik lees je berichten altijd, en ik ben benieuwd hoe klantgeicht je onze website vind.

Groetjes Miranda.

http://www.mcteamsecurity.nl

Renata Hamsikova

Ik ben ook erg benieuwd, ben pas een half jaar bezig.
Groeten, Renata

www.ieku.nl

Remigius

Beste Marco,

Mijn naam is Remigius, ik schilder portretten: www.remigius.eu.
Ik heb het idee dat mijn website slechts ondersteunend is aan mijn andere marketinginspanningen (adverteren, mailen, huis-aan-huis flyeren). Maar wellicht zie jij mogelijkheden om toch hier of daar bezoekers te converteren tot contacten.
Met vriendelijke groeten, Remigius.

Marco Bouman

Beste Remigius,

Ik heb net je website bezocht, je biedt hele mooie portret diensten aan. Ik zie zeker mogelijkheden om de conversie van jouw website te verhogen.

Zeker op het gebied van klantgerichtheid (wie is jouw doelgroep, waarom vinden ze een portret belangrijk, welke 'problemen' kampen ze mee etc.) kan jouw website conversiegerichter gemaakt worden.

Hoe meer je dit klantinzicht vertaalt naar concrete en overtuigende content, hoe sneller bezoekers die vallen in jouw doelgroep zich aangesproken voelen en graag meer willen weten.

Maar ook op diverse andere conversie thema's kan jouw website voor meer contacten / leads / klanten gaan zorgen.

Hartelijke groet,
Marco Bouman

Marco Bouman

Beste Renata,

Wat jij met je website wilt bereiken kan nog veel meer en klantgerichter naar buiten gebracht worden. Nu moet je enigzins zoeken voordat je weet waar jouw website over gaat.

Ik raad je dan ook aan om de tips in dit artikel (en uit de andere artikelen) te volgen. Zo kun je op een klantgerichte wijze je doelgroep aanspreken: "Je bent als ouder van een hoogbegaafd kind op zoek naar begeleiding".

Maar ook het zorgen voor herkenning door de problemen en dillema's te benoemen waar jouw doelgroep mee zit. Deze klantgerichte dimensie gaat ervoor zorgen dat bezoekers uit jouw doelgroep zich sneller thuisvoelen.

En dat is precies wat je wilt, toch?

Groet,
Marco Bouman

Marco Bouman

Beste Miranda,

Ik heb net de homepage van jullie website bezocht. Het eerste dat ik me afvroeg was: zijn jullie er voor particulieren of bedrijven of beiden (dit kon ik niet uit jullie homepage opmaken).

Daarnaast gaan de twee alinea's op de homepage geheel over jullie bedrijf. Dus hier kun je heel goed meer klantgerichtheid inbrengen door de content door de content te richten op jullie bezoekers en op de dilemma's en problemen waar jullie een oplossing voor bieden.

Is het helder hoe je jullie website klantgerichter kunt gaan maken?

Ik hoor het graag.

Hartelijke groet,
Marco Bouman

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

GRATIS NIEUWSBRIEF

  • Abonneren op onze nieuwsbrief

    Voornaam
    Achternaam
    Email adres

SUCCESVOL ONLINE ONDERNEMEN

  • SUCCESVOL ONLINE ONDERNEMEN is de weblog van Online-Marketingmachine. Zij begeleiden met veel plezier ondernemers en managers bij het realiseren van online groei.

Specialist in professionele webshops

RSS